Fitch potvrdil rating Sberbank Slovensko

Dlhodobý emisný rating banky agentúra potvrdila na úrovni BBB- s negatívnym výhľadom.

Medzinárodná ratingová agentúra Fitch potvrdila dlhodobý emisný rating (IDR) Sberbank Slovensko a.s. na stupni BBB- s negatívnym výhľadom. Agentúra tak urobila v rámci potvrdenia dlhodobých emisných ratingov aj ďalších zahraničných dcér ruskej banky Sberbank. V prípade Sberbank Europe AG a kazašskej dcéry Sberbank Fitch potvrdila dlhodobý IDR tiež na úrovni BBB- s negatívnym výhľadom a v prípade švajčiarskej dcéry Sberbank na stupni BBB s negatívnym výhľadom.

Potvrdenie emisných ratingov uvedených bánk odzrkadľuje názor agentúry Fitch, že bankám sa v prípade nutnosti dostane podpory zo strany materskej firmy, čiže ruskej Sberbank. Negatívny výhľad ratingov vyplýva z negatívneho výhľadu ruskej Sberbank. Dlhodobý emisný rating ruskej Sberbank, ktorý je na stupni BBB, odzrkadľuje samostatnú silu banky a podporuje ho potenciálna pomoc zo strany Ruskej federácie. Negatívny výhľad ratingu ruskej Sberbank vyplýva z negatívneho výhľadu Ruskej federácie.

Sberbank Slovensko bola do Obchodného registra SR zapísaná koncom augusta 1991. Do konca októbra 2007 pôsobila na trhu ešte ako Ľudová banka, potom zmenila názov na Volksbank Slovensko, keď sa jej hlavným akcionárom stala rakúska spoločnosť Volksbank International. Proces zmeny väčšinového akcionára Volksbank International sa uskutočňoval počas celej druhej polovice roka 2011. Zavŕšil sa 15. februára 2012, keď sa 100-percentným akcionárom Volksbank International stala ruská banka Sberbank. Obchodné meno a značku banka na Slovensku zmenila 15. februára 2013.

Súvisiace články

Aktuálne správy