Firma I.D.C. Holding za polrok so ziskom 4,6 mil. eur

Výrobca trvanlivého, polotrvanlivého pečiva a cukroviniek, spoločnosť I.D.C. Holding, a. s. dosiahol v prvom polroku tohto roka zisk vo výške 4,61 mil. eur. Za prvých šesť mesiacov evidovala firma prevádzkový zisk 5,38 mil. eur, čo predstavuje v medziročnom porovnaní nárast o 5,6 %. Vyplýva to zo zverejnenej polročnej finančnej správy.

Predaj vlastných výrobkov, služieb a tovaru v sledovanom období dosiahol 48,95 mil. eur. „V porovnaní s rovnakým obdobím predchádzajúceho roka tak spoločnosť dosiahla celkový predaj na úrovni 91 percent minulého roka,“ uviedla I.D.C. Holding vo finančnej správe. Z celkového objemu predaja vlastných výrobkov, tovaru a služieb predstavoval podiel predaja na slovenskom trhu 53 %, v ČR 25 %, zvyšných 22 % tvoril predaj do ostatných krajín, najmä Poľska a Maďarska.

Majetok spoločnosti v porovnaní s koncom minulého roka vzrástol na 135,77 mil. eur zo 125,64 mil. eur. Prevažnú časť z neho tvoril neobežný majetok, a to 70,78 mil. eur. Zvýšilo sa aj vlastné imanie firmy oproti koncu minulého roka, konkrétne o 2,69 mil. eur na 53,83 mil. eur. Základné imanie zostalo nezmenené 15,27 mil. eur.

Spoločnosť I.D.C. Holding, a. s. je producentom cukroviniek a trvanlivého pečiva s ročnou výrobou a predajom presahujúcim 34 tis. ton výrobkov a ročným obratom takmer 108 mil. eur. Novodobá história firmy siaha do roku 1992, kedy bola v Prahe založená spoločnosť I.D.C., s. r. o. V tom istom roku táto firma sprivatizovala Pečivárne Sereď, následne v roku 1993 štátny podnik Figaro Trnava. V roku 1997 sa transformovala na akciovú spoločnosť.

Súvisiace články

Aktuálne správy