Madrid predal cenné papiere s rekordne nízkymi výnosmi

Výnosy z trojmesačných poukážok klesli na priemernú úroveň 0,032 %, priemerný výnos z deväťmesačných poukážok sa znížil na 0,107 %

Španielsko predalo štátne pokladničné poukážky za 3,5 mld. eur s historicky nízkymi výnosmi. Dobrému výsledku utorkovej aukcie pomohlo zlepšenie výhľadu ekonomiky a silnejúce očakávania, že Európska centrálna banka (ECB) opäť uvoľní menovú politiku. Španielsky rezort financií predal trojmesačné a deväťmesačné pokladničné poukážky, pričom objem predaja bol na hornej hranici plánovaného pásma v rozmedzí 2,5 až 3,5 mld. eur.

Výnosy z trojmesačných poukážok, ktoré Madrid predal za 1,1 mld. eur, klesli na priemernú úroveň 0,032 % z úrovne 0,127 % na podobnej aukcii z 22. júla. Dopyt na utorkovej aukcii bol oproti ponuke vyšší 3,2-násobne. Pri predošlom predaji prevyšoval ponuku 4,5-násobne.

Madrid zároveň predal deväťmesačné poukážky za 2,4 mld. eur, pričom priemerný výnos klesol na 0,107 % z úrovne 0,205 % na predchádzajúcej aukcii. Dopyt po týchto štátnych cenných papieroch pri utorkovom predaji prevýšil ponuku 2,3-krát. Pri predošlom predaji bol dopyt oproti ponuke silnejší 3,2-krát.

Súvisiace články

Aktuálne správy