Koncern ThyssenKrupp sa dostáva z krízy po chybných investíciách

Koncern ThyssenKrupp rozširuje vnútrofiremný program znižovania nákladov. DPA informuje o tom s odvolaním sa informáciu v dnešnom vydaní denníka Rheinische Post.

Koncern ThyssenKrupp rozširuje vnútrofiremný program znižovania nákladov. DPA informuje o tom s odvolaním sa informáciu v dnešnom vydaní denníka Rheinische Post. Člen správnej rady a personálny riaditeľ Oliver Burkhard preň uviedol, že koncern plánuje znížiť výdavky na nákup surovín, materiálov a subdodávok o 500 miliónov eur ročne.
Úspory sa dosiahnu aj organizačnými zmenami v jeho oblasti služieb, pod ktorou sa v koncerne chápe aj mzdové účtovníctvo a správy nehnuteľností. Zmenami však nedôjde k presunu pracovných miest z Nemecka do zahraničia. Tieto činnosti sa v Nemecku sústredia do troch stredísk, v Ázii zostanú dva a jedno sa vytvorí v Brazílii.

Koncern sa v posledných mesiacoch čoraz výraznejšie dostáva z krízy, ktorá súvisela s chybnými investíciami do oceliarní v Spojených štátoch a v Brazílii. Darí sa mu prekonávať aj krízu odbytu ušľachtilých ocelí. Po troch rokoch viacmiliardových strát sa jeho podnikanie znovu stáva ziskové.
Do konca budúceho hospodárskeho roka 2014/2015 plánuje vedenie koncernu znížiť prevádzkové náklady oceliarskeho a strojárskeho gigantu o 2,3 miliardy eur.
Šéf koncernu Heinrich Hiesinger, ako nedávno napísal denník Handelsblatt, vidí ďalší potenciál úspor v silnejšom spojení jeho divízií najmä v oblasti nákupu materiálu pre výrobu.

Súvisiace články

Aktuálne správy