3.tohtoročné zasadnutie Rady vlády SR na podporu exportu a investícií

V poradí tretie tohtoročné rokovanie Rady vlády Slovenskej republiky na podporu exportu a investícií sa uskutoční v stredu 20. augusta o 14.00 h v priestoroch Ministerstva zahraničných vecí a európskych záležitostí SR pod vedením jej predsedov – podpredsedu vlády a ministra zahraničných vecí a európskych záležitostí SR Miroslava Lajčáka a ministra hospodárstva SR Pavla Pavlisa.
Hlavnými bodmi rokovania bude zameranie ekonomickej diplomacie do roku 2016 a informácia o stave rokovaní o dohode o Transatlantickom obchodnom a investičnom partnerstve medzi EÚ a USA. Prerokovaný bude tiež informatívny materiál – Návrh vykonávacieho protokolu z 1. zasadnutia Spoločnej komisie pre hospodársku spoluprácu medzi Slovenskou republikou a Bosnou a Hercegovinou a informácia o stave projektu – branding Slovenskej republiky. Rada vlády SR na podporu exportu a investícií zriadená vládou SR uznesením č. 711 zo dňa 19. decembra 2012 je poradným, koordinačným a iniciatívnym orgánom vlády SR pre oblasť štátnej podpory medzinárodnej obchodno-ekonomickej spolupráce a prezentácie SR v zahraničí s prioritným cieľom podpory exportu a prílevu zahraničných investícií. Hlavným zámerom Rady vlády SR na podporu exportu a investícií je zabezpečiť koordináciu presadzovania obchodno-ekonomických záujmov SR a jednotnej prezentácie SR v zahraničí prostredníctvom intenzívneho dialógu a vzájomnej spolupráce medzi štátnou správou a zástupcami podnikateľského sektora.
MZVaEZ SR informuje verejnosť o možnosti zúčastniť sa na zasadnutí Rady vlády SR na podporu exportu a investícií počas prvých troch bodov rokovania. Kapacitné možnosti zasadacích priestorov sú však limitované. Podmienkou je registrácia do 18. augusta 2014 do 13.00 h na emailovej adrese rvpei@mzv.sk (verejnosť), resp. tlac@mzv.sk (novinári).
TASR o tom dnes informovali z tlačového odboru MZVaEZ SR.

Súvisiace články

Aktuálne správy