Predaj koncernu Chrysler v USA v júli vzrástol o 20 %

Predaj koncernu Chrysler Group na trhu v USA vzrástol v júli 2014 medziročne o 20 % na 167.667 vozidiel zo 140.102 v rovnakom mesiaci minulého roka

Predaj koncernu Chrysler Group na trhu v USA vzrástol v júli 2014 medziročne o 20 % na 167.667 vozidiel zo 140.102 v rovnakom mesiaci minulého roka. Informovala o agentúra Reuters.
Chrysler, ktorý je divíziou talianskeho koncernu Fiat, zároveň oznámil, že minulý mesiac bol z hľadiska predaja jeho najlepším júlom od roku 2005. Motorom jeho rastu bol najmä predaj Jeepov v USA, ktorý sa minulý mesiac zvýšil medziročne až o 41 %. Odbyt nákladných áut Ram pritom vzrástol o 14 %, predaj modelov Chrysler stúpol o 17 % a dopyt po modeloch Dodge o 3 %.
Akcionári Fiatu by mali práve dnes schváliť vytvorenie novej spoločnosti Fiat Chrysler Automobiles, ktorá bude mať zrejme z daňových dôvodov sídlo v Holandsku. Fiat kúpil najskôr väčšinový podiel v Chrysleri, ktorý musela v roku 2009 zachrániť pred krachom americká vláda, a neskôr dokúpil aj zvyšné akcie firmy a americkú automobilku úplne ovládol. Aj to talianskemu koncernu pomohlo prekonať problémy s odbytom áut v Európe počas dlhovej krízy.
Analytici v USA pozorne sledujú údaje o predaji áut, ktoré sú jedným z prvých signálov vývoja spotrebiteľských výdavkov. V USA na ne totiž pripadá až 70 % ekonomickej aktivity.

Súvisiace články

Aktuálne správy