Spoločnosť Sintra dosiahla vlani zisk 1,2 mil. eur

Firma si zlepšila hospodársky výsledok oproti roku 2012, kedy vykázala zisk 1,014 mil. eur.

Distribútor poľnohospodárskych a potravinárskych výrobkov, spoločnosť Sintra, s.r.o., zakončil minulý rok so ziskom 1,2 mil. eur. Firma si tak zlepšila hospodársky výsledok oproti roku 2012, kedy dosiahla zisk 1,014 mil. eur. Podľa zverejnenej účtovnej závierky v sledovanom období mierne klesli tržby z predaja tovaru na 39,44 mil. eur z 39,54 mil. eur. Tak ako výroba, aj tržby z predaja vlastných výrobkov a služieb zaznamenali v predchádzajúcom hospodárskom roku nárast na 344 tis. eur z 335 tis. eur. Firme sa vlani podarilo znížiť úroveň záväzkov na 5,96 mil. eur z 6,88 mil. eur.

Distribútor poľnohospodárskych a potravinárskych výrobkov evidoval ku koncu minulého roka majetok v hodnote 19,4 mil. eur. Podstatnú časť z neho tvoril obežný majetok, konkrétne 12,47 mil. eur. Základné imanie sa v medziročnom porovnaní nezmenilo a zostalo vo výške 13,8 tisíc eur.

Spoločnosť Sintra, s.r.o., bola založená v roku 1990 so zameraním na dovoz, distribúciu a vývoz poľnohospodárskych a potravinárskych výrobkov. Firma distribuuje obchodným spoločnostiam na celom území SR vrátane vybraných nadnárodných obchodných reťazcov. Vo vývoze sa sústreďuje na vývoz slovenských mliečnych výrobkov, najmä sušeného mlieka, masla a syrov. Export smeruje prevažne do štátov EÚ.

Súvisiace články

Aktuálne správy