Maďarský Telekom prepustí 1700 zamestnancov

Maďarský telekomunikačný operátor Magyar Telekom prepustí v priebehu nadchádzajúcich dvoch rokov takmer 1700 zamestnancov, oznámila dnes agentúra MTI. Spoločnosť vo vyhlásení informovala, že vedenie Magyar Telekomu sa dohodlo s odborármi v otázkach miezd, počtu zamestnancov a mimomzdových stimulov.
Manažment spoločnosti v uplynulom období vykonal množstvo krokov v záujme účinného, moderného a dlhodobo udržateľného fungovania Magyar Telekomu. Jeho cieľom je zachovať trhovú pozíciu a položiť základy budúcnosti spoločnosti v súlade so strategickým programom Telekom 2017, uvádza sa v dokumente.
Magyar Telekom konštatoval, že mieni aj v budúcnosti poskytnúť svojim zamestnancom konkurencieschopné mzdy. Štíhlejšia spoločnosť – popri fungovaní s nižšími nákladmi – sa dokáže pružnejšie prispôsobiť aktuálnym výzvam a ako „skutočná online spoločnosť“ plniť nároky klientov.
Podniková odborová organizácia v tejto súvislosti oznámila, že znižovanie stavu na roky 2015 – 2016, ako to načrtol Magyar Telekom, nepovažuje za realizovateľné, napriek tomu dohodu podpísala v záujme toho, aby prepustení zamestnanci dostali určitý balík pomoci. „Prepúšťanie môže spôsobiť neúmerný nárast pracovnej záťaže zostávajúcich zamestnancov a môže u nich narušiť rovnováhu medzi prácou a osobným životom,“ zdôraznili odborári.

Súvisiace články

Aktuálne správy