Kanadský dolár pred dátami priťahuje býkov

Najzaujímavejšie dáta dnešného dňa sa dozvieme z Kanady. Tamojší štatistický úrad zverejní aktuálne dáta z trhu práce. Loonie, samozrejme, reaguje na zverejnenie tak významných dát a tentokrát, posilnením kanadského dolára. Ten si siahol na svoje najsilnejšie úrovne za posledný týždeň. Úrovne okolo 1.0633 USDCAD sú mu zároveň supportom. Prípadné zlepšujúce sa dáta z trhu práce by mohli poslať Loonie pod túto úroveň.

Guvernér Bank of Canada naznačuje, že banka by mohla pristúpiť k znižovaniu úrokových sadzieb, čo vyvolalo zmenu správania veľkých investorov ako sú hedgové fondy. Po 70 týždňoch net-short pozícií na kanadskom doláre sú opäť veľkí hráči bullish.

Loonie sa už dlhšie nachádza pod všektými troma kĺzavými priemermi a aj trendový indikátor CCI sa chystá tvoriť vstupný signál 2V na short. Po prerazení naznačeného supportu a aj uzatvorení dennej sviečky pod jeho úrovňou by mohol menový pár vyklesať na 1.0579 USDCAD. Tento kurz bol low v decembri a súčasne high z augusta minulého roka.

Zdroj: Bloomberg

Súvisiace články

Aktuálne správy