Revolúcia v stávkovaní: Stačí počúvnuť umelú Cortanu, dokáže uhádnuť výsledky

, lidovky Foto: SITA

Ak by ste pri stávkovaní dali na radu Cortany, virtuálnej asistentky od Microsoftu, mohli by ste oslavovať. Umelá inteligencia zatiaľ predpovedala výsledky všetkých štrnástich vyraďovacích zápasov na futbalových majstrovstvách sveta.

Cortane zostáva uhádnuť posledné dva zápasy MS vo futbale, aby sa mohla pýšiť stopercentnou úspešnosťou. Hoci u zápasov v skupinách vykázala iba šesťdesiatpercentnú úspešnosť, vo vyraďovacích súbojoch sa zatiaľ nemýlila. Ak by zvládla predpovedať aj zostávajúce stretnutia, zabezpečila by Microsoftu jedinečnú reklamu. Cortana je totiž nový pomocník pre Windows Phone 8.1, ktorý si kladie za cieľ prekonať konkurenčnú Siri a Google Now.

Cortana čerpá všetky údaje pomocou vyhľadávacej služby Bing a výsledok odhaduje na základe mnohých faktorov. Berie do úvahy nielen predchádzajúce kvalifikačné stretnutia, ale aj výsledky ostatných medzinárodných zápasov. Zameriava sa aj na detailnejšie aspekty hry. Zohľadňuje výhodu domáceho ihriska, druh povrchu a podnebie. Do svojej analýzy zahŕňa aj kurzy stávkových kancelárií a tipy fanúšikov.

V súčasnej chvíli má Microsoft nad svojim konkurentom z Googlu navrch, ten dokázal predpovedať výsledky iba ôsmich zápasov. Google ale využíva aj databázu Opta, ktorá obsahuje výsledky jednotlivých hráčov, ktorí na práve prebiehajúcom majstrovstvách zasiahli do hry, čo podľa dostupných informácií Cortana do úvahy nebereie.     

Cortana je pôvodne postava z kultovej hernej série Halo, ktorej sa po celom svete predalo desiatky miliónov kópií. Osobnej asistentke pre Windows Phone prepožičala hlas, rovnako ako v hre, američanka Jennifer Taylorová.

Súvisiace články

Aktuálne správy