V Bytči a okolí budujú kanalizáciu a vodovod za 50 mil. eur

Severoslovenské vodárne a kanalizácie zmodernizujú čistiareň odpadových vôd a vybudujú 65 kilometrov verejnej kanalizácie pre 11-tisíc obyvateľov a 52 kilometrov vodovodnej siete pre osemtisíc ľudí.

vyšlo aj v REG

BYTČA 8. júla (SITA) – V Bytči a šiestich okolitých obciach v utorok oficiálne začali budovať novú kanalizáciu a vodovod. Za vyše 50 miliónov eur zmodernizujú Severoslovenské vodárne a kanalizácie (SEVAK) čistiareň odpadových vôd a vybudujú 65 kilometrov verejnej kanalizácie pre 11-tisíc obyvateľov a 52 kilometrov vodovodnej siete pre osemtisíc ľudí. Ako agentúru SITA ďalej informoval Jozef Vrábel z vodárenskej spoločnosti, z celkových nákladov vo výške 50,53 milióna eur zafinancujú 32,39 milióna eurofondy a štátny rozpočet a zvyšných 18,14 milióna doplatí SEVAK.

Nové vodovodné privádzače a rozvody vybudujú pre obce Veľké Rovné, Kolárovice a Petrovice a rozvodné siete dorobia aj v Kotešovej a Štiavniku. Celkom vybudujú 52,4 kilometra vodovodov a päť vodojemov. Splaškovú kanalizáciu urobia v bytčianskych mestských častiach Malá Bytča a Hliník nad Váhom a v obciach Kotešová, Veľké Rovné, Kolárovice, Petrovice, Hvozdnica a Štiavnik. Spolu 65 kilometrov kanalizačnej siete bude odvádzať odpadové vody do centrálnej čistiarne v Bytči, ktorú zmodernizujú.

Investorom stavby sú Severoslovenské vodárne a kanalizácie, projektantom trenčianska spoločnosť PÖYRY Environment a zhotoviteľom Združenie Bytča, ktoré tvoria spoločnosti ZIPP Bratislava, Vodohospodárske stavby- ekologický podnik Bratislava a Váhostav-SK Žilina. Projekt je spolufinancovaný z Kohézneho fondu Európskej únie.

Súvisiace články

Aktuálne správy