Samsung očakáva pokles prevádzkového zisku aj tržieb

Spoločnosť Samsung predpokladá, že jej prevádzkový zisk v druhom kvartáli tohto roku oslabil o 24,5 % na 7,2 bilióna juhokórejských wonov.

Juhokórejská spoločnosť Samsung predpokladá, že jej prevádzkový zisk v období medzi aprílom a júnom tohto roku oslabil o 24,5 % na 7,2 bilióna juhokórejských wonov (KRW). Dôvodom poklesu je spomaľujúci trh so smartfónmi. Spoločnosť Samsung tak pravdepodobne zaznamenala tretí štvrťrok poklesu po sebe. Analytici oslovení v prieskume agentúry Reuters počítali so sumou 8,3 bil. KRW. Samsung taktiež v druhom štvrťroku očakáva pokles tržieb o 9,5 % na 52 bil. juhokórejských wonov. Analytici očakávajú tržby vo výške 54 bil. KRW. Samsung by zaznamenal prvý medziročný pokles tržieb, odkedy v roku 2009 prijal nové účtovné štandardy.

Objavujú sa pochybnosti o stratégii, ktorú spoločnosť Samsung, líder na trhu so smartfónmi, zvolila. „Stratégia spoločnosti, v rámci ktorej predávajú smartfóny za vysoké ceny, už viac nebude fungovať. Čínski konkurenti ponúkajú dostatočne dobré prístroje za omnoho nižšie ceny,“ povedal Lee Seung-woo, analytik spoločnosti IBK Securities. „Samsung potrebuje prehodnotiť svoju stratégiu na trhu so smartfónmi,“ doplnil.

Samsung Electronics pôsobí aj na Slovensku prostredníctvom Samsung Electronics Slovakia. Tá má v Galante od roku 2002 najväčší závod na výrobu LED televízorov v Európe.

(1 EUR = 1 375,10 KRW)

Súvisiace články

Aktuálne správy