UniCredit podpísala s EIF zmluvy o poskytovaní záruk pri úveroch

Európsky investičný fond (EIF) a skupina UniCredit pod vedením UniCredit Bank Austria podpísali viacstranné zmluvy o poskytovaní záruk v rámci iniciatívy Nástroj na rozdelenie rizika (RSI) financované Európskou komisiou. Ide o podporu poskytovania úverov pre inovatívne malé a stredné podniky (MSP) a malé podniky so strednou kapitalizáciou v Bulharsku, Chorvátsku, Českej republike, Maďarsku a na Slovensku.
Nové zmluvy podpísané v rámci iniciatívy RSI umožnia bankám skupiny UniCredit poskytnúť inovatívnym spoločnostiam v týchto piatich štátoch prístup k financovaniu v celkovej výške 60 miliónov eur, pričom EIF poskytuje záruku do výšky 50 %.
Inovatívne podniky v celej Európskej únii (EÚ) v rámci tejto iniciatívy doteraz získali prístup k financovaniu v celkovej výške prekračujúcej úroveň 3,2 miliardy eur prostredníctvom 40 dohôd v jednotlivých krajinách Európy.
Cieľom nástroja RSI je povzbudiť banky pri poskytovaní úverov malým a stredným podnikom a malým podnikom so strednou kapitalizáciou s menej ako 500 zamestnancami, ktoré potrebujú investičné financovanie alebo prevádzkový kapitál na podporu výskumu, vývoja a inovatívnych činností, s finančnou podporou EÚ.
Do projektu boli vybrané banky z celej Európy, ktoré reagovali na základe predchádzajúcej výzvy EIF pre finančných sprostredkovateľov.

Súvisiace články

Aktuálne správy