Libra sa pevne drží nad 1.7 GBPUSD

Dnes sme sa dozvedeli výsledky z britskej ekonomiky, ktorá poukazuje na znižujúci sa deficit verejných výdavkov. Ide o ďalší podporný stimul pre libru. Spolu s vyjadreniami Careyho, že zvyšovanie sadzieb by mohlo prísť skôr ako to trhy očakávajú, hrá do kariet posilňovaniu libry.

Zlepšujúca sa ekonomika pomáha Osborneovi znižovať rekordne vysoký rozpočtový deficit, ktorý je na úrovni 11 % HDP. Od 2010, od kedy sa konzervatívne vedená koalícia dostala do úradu, čelí kritike. Súčasný vývoj isto privítal. Napredovaniu libry pomáhajú aj zvyšujúce sa ceny nehnuteľností.

Technicky pár porazil rezistenciu na úrovni 1.7 GBPUSD. Podarilo sa mu to formáciou známou ako 1-2-3. Teda cena našla svoj vrchol, klesla a spravila nižšie low a následne prekonala vytvorený vrchol. Signál bol potvrdený aj rastom indikátora MACD z úrovní pod 0 nahor.

Zdroj: Bloomberg

Predikcie vývoja kurzu sú podľa analytikov z Bloombergu v rozmedzí 1.6919 – 1.7187 GBPUSD. Pravdepodobnejšie úrovne pre pohyb kurzu si myslím, že budú v hornom pásme stanoveného rozpätia.

Zdroj: Bloomberg

Súvisiace články

Aktuálne správy