Brazília pokorí Londýn, sociálna sieť čaká historickú žatvu

, ČTK Foto: SITA

Posledné letné olympijské hry vytvorili rekord v tweetovaní. Brazílske futbalové majstrovstvá majú hranicu 150 miliónov tweetov s prehľadom pokoriť.

Futbalové majstrovstvá sveta v Brazílii budú "nejtweetovanejším" podujatím v histórii. Očakáva to riaditeľ brazílskej sekcie spoločnosti Twitter Guilherme Ribenboim, podľa ktorého počet príspevkov na tejto internetovej sociálnej sieti prekoná 150 miliónov tweetov uskutočnených počas olympijských hier v Londýne 2012. "Majstrovstvá sveta to posunie na úplne inú úroveň. Pre Twitter to bude najväčšia udalosť v histórii," povedal Ribenboim agentúre Reuters.

Twitter je s 225 miliónmi užívateľov po celom svete populárnou platformou na komentovanie globálnych udalostí, ako sú práve športové podujatia. Londýnske hry ukázali, že ľudia radi tweetujú o tom, čo vidia na štadióne alebo v televízii. Tým sa táto služba stáva atraktívnou aj pre zadávateľa reklamy.

Medzinárodná futbalová federácia FIFA odhadla, že aspoň časť nejakého zápasu na predchádzajúcom šampionáte v JAR 2010 videlo 3,2 miliardy ľudí, teda takmer polovica populácie.

Oficiálny účet na Twitteri má teraz všetkých 32 tímov, ktoré štartujú na MS. Svoje individuálne účty majú aj hráči, z ktorých najsledovanejší je s 26,6 miliónmi ľudí Portugalčan Cristiano Ronaldo. Nasledujú ho Brazílčan Neymar (10,8 milióna) a Angličan Wayne Rooney (8,8 milióna).

Spoločnosť Twitter pred šampionátom pracovala s futbalovými zväzmi a robila aj kurzy pre hráčov, na ktorých ich učila používať sociálne siete. "Predvádzali sme im, ako využívať platformu, ako využívať hashtag, ako sa spojiť s fanúšikmi," povedal Ribenboim.

Súvisiace články

Aktuálne správy