V centre Bratislavy dnes ukážu, ako funguje elektrobicykel i solárne panely

Ako funguje elektromobil, pracujú solárne panely, či viac o zatepľovaní bytových domov sa dnes Bratislavčania dozvedia na Hlavnom námestí. Mesto sa totiž zapája do Dní energií na Slovensku. Akcia má šíriť osvetu a odstrániť informačný nedostatok, ktorý v tejto oblasti medzi ľuďmi panuje.
„Na jednej strane sa medializujú veľké projekty, bežným koncovým odberateľom sú však značne vzdialené. Na druhej strane sa už menej hovorí o najnovších technológiách a ich výhodách pre bežných ľudí,“ vysvetľuje Martina Halušková z referátu mediálnej komunikácie hlavného mesta.
Na Hlavnom námestí tak dnes medzi 9.00 a 16.00 h predstavia solárne systémy na výrobu tepla a elektriny i tepelné čerpadlá. Bude sa tiež hovoriť o osobnom a nákladnom elektromobile či elektrobicykloch. Bratislavčania sa budú môcť zorientovať aj v problematike zatepľovania bytových a rodinných domov.
Nad podujatím prevzal záštitu primátor Milan Ftáčnik a vedúci Zastúpenia Európskej komisie na Slovensku Dušan Chrenek. Okrem Bratislavy sa bude akcia konať aj v Žiline (12.6.), Košiciach (16.6.) a v Banskej Bystrici (17.6.).
Projekt pripravuje spolu s partnermi portál Energie pre vás.

Súvisiace články

Aktuálne správy