Slovensko chce prilákať viac dovolenkárov z Bieloruska

Slovensko chce svojimi turistickými lákadlami očariť ešte viac turistov z Bieloruska. Hoci ich počty medziročne rastú o 60 %, slovenská delegácia v tejto krajine pod vedením štátneho tajomníka ministerstva dopravy Františka Palka chce ešte podporiť prílev bieloruských dovolenkárov.
„Dohodli sme sa, že zintenzívnime výmenu informácií o rozvoji trhu v oblasti cestovného ruchu a o propagačných akciách na Slovensku aj v Bielorusku,“ skonštatoval Palko. V Minsku sa zúčastnil na podnikateľskom fóre, kde boli aj tamojší štátni predstavitelia a zástupcovia bieloruských touroperátorov.
Návštevníci z Bieloruska vyhľadávajú na Slovensku najmä kúpele a wellness, lákajú ich tiež poznávacie zájazdy či aktívne trávenie zimnej dovolenky. V centre záujmu sú aj termálne kúpaliská, akvaparky i mestská turistika.
„K rozvoju spolupráce v oblasti cestovného ruchu výraznou mierou prispela aj spolupráca slovenského zastupiteľského úradu v Minsku s 1. a 8. bieloruským TV-kanálom,“ priblížil hovorca rezortu dopravy Martin Kóňa. Výsledkom spolupráce bola podľa jeho slov séria 15 relácií o Slovensku zameraných na prezentáciu cestovného ruchu. Najmä na zimnú a letnú turistiku, slovenské liečebné kúpele, mestá, históriu a kultúru.

Súvisiace články

Aktuálne správy