Citi rozhodne nie je patriotom, radí kupovať MICEX

Rusko Ukrajinský konflikt stále nenašiel svoje riešenie, či už diplomatické, alebo vojnové. Na východných hraniciach zúria nepokoje a ľudia umierajú, no svet to zatiaľ príliš netrápi. Situácia je neprehľadná a pravdepodobne až dokým sa výrazne nezhorší, bude pokračovať v súčasnom stave. V médiách sa už o tom veľa popísalo, no na trhu vidíme presne opačný scenár, ako očakávali americkí politici uvalením sankcií na Rusko. Od marca, keď Jay Carney z Bieleho Domu oznámil svoj „short“ na ruské akcie, ubehli už takmer tri mesiace. Odvtedy vidíme výrazný outperforming ruských akcií voči americkým. Rusku sa na trhu darí lepšie ako USA, aj napriek veľkým sankciám.

Source: Citi, Zerohhedge, Bloomberg

„Drzosťou“ včerajšieho dňa bolo nákupné odporúčanie od americkej banky Citi. Tá sa tak postavila proti predajnému odporúčaniu Carneyho a radí klientom nakupovať Micex Index po prielome rezistencie. Technicky index testuje snáď magnetickú rezistenciu v podobe 200 dňového priemeru a predchádzajúcich miním/maxím. Z grafu je vidno, že úroveň okolo 1425/1430 bola vždy veľmi silnou rezistenciou alebo supportom. Aktuálne sa tu nachádza aj 76.4% Fibo retracement z vojnového prepadu. Ruský rubeľ sa taktiež stabilizuje a podobne to vyzerá aj na ruských výnosoch, ktoré by mohli začať klesať.

Extrémny level rezistencie 1425/1430 tak zatiaľ poskytuje medveďom oporu, no po jej zdolaní sa otvorí priestor na rast až ku 1475, dokonca až 1510/1520, čo sú koncoročné maximá. Ak sa medveďom podarí udržať rezist, mohli by zatlačiť cenu až ku 1400. Pod rezistenciou majú zatiaľ navrch medvede, no po prerazení sa trend zmení na býčí a treba byť pripravený naskakovať na býčiu vlnu.

Zdroj: Citi, Zerohedge

Súvisiace články

Aktuálne správy