Nezamestnanosť v Grécku klesla vo februári na 26,5 %, najmenej za viac než rok

Miera nezamestnanosti v Grécku zaznamenala vo februári mierny pokles a dostala sa na najnižšiu úroveň za viac než rok. Napriek tomu je stále viac než dvojnásobne vyššia ako priemer eurozóny. Informovali o tom agentúra DPA a portál RTTNews, ktoré sa odvolali na dnes zverejnené údaje gréckeho štatistického úradu ELSTAT.
Podľa ELSTAT klesla nezamestnanosť v Grécku vo februári na 26,5 % z nadol revidovanej januárovej úrovne 26,6 %. Pôvodne bola januárová nezamestnanosť stanovená na úrovni 26,7 %. Februárová hodnota predstavuje najnižšiu mieru nezamestnanosti v Grécku od decembra 2012, keď dosiahla 26,4 %.
Stále je to však mimoriadne vysoká úroveň, keďže v rámci celej eurozóny dosahuje nezamestnanosť 11,8 %. Celkovo bolo v Grécku vo februári bez práce 1,3 milióna ľudí. Rekord dosiahla nezamestnanosť v septembri minulého roka, a to na úrovni 27,7 %.
Najvyššia je v kategórii mladých vo veku od 15 do 24 rokov a medzi ženami. Čo sa týka žien, bez práce je ich 30 %, v kategórii mladých ľudí dosiahla miera nezamestnanosti až 56,9 %. Na porovnanie, medzi mužmi dosiahla nezamestnanosť 23,8 %.

Súvisiace články

Aktuálne správy