Tržby automobilky PSA Peugeot Citroën rástli

Tržby spoločnosti PSA Peugeot Citroën v prvom kvartáli rástli o 1,9 % na 13,29 mld. eur. V rovnakom období minulého roka spoločnosť evidovala tržby 13,04 mld. eur. Uviedla to v piatok spoločnosť Peugeot vo svojom vyhlásení. Rast tržieb podporil obnovujúci sa európsky dopyt, ktorý prekonal slabšie meny na rozvíjajúcich sa trhoch. Slabší ruský rubeľ, argentínske peso, a brazílsky reál znížili tržby o 4,5 %.

Globálne dodávky Peugeotu posilnili o 7,6 % na 725 917 automobilov a ľahkých nákladných vozidiel. Dodávky automobilov a ľahkých nákladných automobilov v Európe rástli o 16 % a v Číne o viac ako 18 %, zatiaľ čo v Rusku a Latinskej Amerike predaj klesal.

Spoločnosť PSA Peugeot Citroën pôsobí aj na Slovensku. V Trnave má závod, ktorý je technologicky najnovším v skupine. Strategickú investíciu francúzsky koncern oznámil v januári 2003 a do začatia výroby dosiahla 700 mil. eur. V prvom štvrťroku 2009 prišla na trh novinka Citroën C3 Picasso, ktorá sa vyrába výhradne na Slovensku, pričom investície do jej výroby dosiahli ďalších 100 mil. eur. V novembri 2011 začal závod s výrobou modelu Peugeot 208.

Súvisiace články

Aktuálne správy