Počet nezamestnaných v Nemecku klesol

Počet nezamestnaných v krajine v marci klesol o 12 tisíc na 2,901 milióna.

Nezamestnanosť v Nemecku v marci už štvrtý mesiac klesala, čo poukazuje na silu trhu práce v najväčšej európskej ekonomike. Zároveň sa to považuje za dobré znamenie v rámci očakávaní, že domáci dopyt bude motorom tohtoročného nemeckého ekonomického rastu. Nemecký úrad práce v utorok informoval, že počet nezamestnaných v krajine v marci klesol o 12 tisíc na 2,901 milióna. Analytici, ktorých vo svojom prieskume oslovila agentúra Reuters, odhadovali, že počet nezamestnaných sa zníži o 10 tisíc.

„Je to dobrá správa. Pokračovanie znižovania nezamestnanosti odzrkadľuje silu zotavovania,“ povedal Christian Schulz, ekonóm Berenberg Bank. Miera nezamestnanosti v Nemecku sa v marci nezmenila a zostala na úrovni 6,7 %. Analytici oslovení v prieskume agentúry Reuters predpovedali, že miera nezamestnanosti bude v marci vo výške 6,8 %.

Dobrá situácia na trhu práce v Nemecku v kombinácii s miernou infláciou a nízkymi úrokovými sadzbami, čo spotrebiteľov povzbudzuje skôr k utrácaniu ako k šetreniu, by mala podporiť súkromnú spotrebu. Aj iné nedávne nemecké ekonomické údaje boli pozitívne a ukázali rast importu, exportu, priemyselnej produkcie aj objednávok.

Súvisiace články

Aktuálne správy