Záujem zahraničných investorov o Slovensko rastie

Záujem investorov o Slovensko sa zvyšuje. Slovenská agentúra pre rozvoj investícií a obchodu (SARIO) zaregistrovala za prvé dva mesiace tohto roka 14 nových investičných projektov, to znamená potenciálnych investorov, ktorí na Slovensku ešte nie sú etablovaní. Za celý minulý rok SARIO evidovalo 26 takýchto potenciálnych investorov.
„Teší nás zvýšený záujem investorov o Slovensko. Samozrejme, že budeme aj naďalej pokračovať v aktívnom vyhľadávaní nových investorov v snahe prilákať ich na Slovensko čo najviac a zlepšovať kvalitu života prostredníctvom vytvorenia nových pracovných miest,“ uviedol minister hospodárstva Tomáš Malatinský (nominant Smeru-SD).
„Výsledky prvých dvoch mesiacov dokazujú, že zvolená stratégia funguje. Potenciálni investori vnímajú Slovensko ako stabilnú krajinu s dobrým podnikateľským prostredím. Ministerstvu hospodárstva a agentúre SARIO sa podarilo stanoviť správne priority, ktoré prinášajú výsledky,“ zhodnotil generálny riaditeľ SARIO Robert Šimončič.
Investície by mali podľa SARIO smerovať do výroby komponentov pre automobilový priemysel, spracovania kovov, energetiky, budovania centier zdieľaných služieb, ako aj do vedy a výskumu. Väčšina projektov by mohla skončiť v doteraz znevýhodnených regiónoch.
„Umiestňovanie projektov do regiónov s vysokou mierou nezamestnanosti je našou prioritou. Obyvatelia týchto regiónov by tak vďaka novým zahraničným investíciám dostali možnosť nájsť si zamestnanie,“ doplnil Šimončič.

Súvisiace články

Aktuálne správy