Home Credit Slovakia poskytol úvery za vyše 200 mil. eur

Objem poskytnutých úverov spoločnosťou Home Credit Slovakia v minulom roku stúpol o 15 % na historicky najvyššiu úroveň.

V roku 2013 rástol medzi spotrebiteľmi na Slovensku záujem o úvery. Spoločnosť Home Credit Slovakia a.s. požičala klientom 203 miliónov eur. Celkovo tak objem poskytnutej istiny medziročne vzrástol o 15 %. Ide o najvyššiu hodnotu poskytnutých úverov v histórii spoločnosti na Slovensku. Najväčší záujem bol o hotovostné úvery a kreditné karty. Informovala o tom

Výrazný nárast evidoval Home Credit pri poskytovaní hotovostných produktov. Objem novo poskytnutej istiny pri hotovostných úverov totiž vzrástol o 32 %. Napriek tomu, že hotovostné úvery sú bezúčelové, ľudia najčastejšie odpovedajú, že peniaze poputujú na rekonštrukciu a vybavenie domácnosti. Najviac sú zmieňované menšie rekonštrukcie bytového jadra, často tiež volia pôžičku na vybavenie kuchyne novou linkou a spotrebičmi. Podobne rástol záujem aj pri využívaní kreditných kariet. Objem poskytnutej istiny pri kartách spoločnosti Home Credit Slovakia vzrástol o 31 %.

Spoločnosť Home Credit Slovakia vznikla v roku 1999. Ponúka rôzne úverové produkty, a to pôžičky na mieste predaja, hotovostné pôžičky, auto úvery, kreditné karty a revolvingové pôžičky. Je súčasťou Home Credit Group, ktorá pôsobí v strednej a východnej Európe a Ázii a táto skupina je zase súčasťou finančnej a investičnej skupiny PPF.

Súvisiace články

Aktuálne správy