VÚB plánuje vydať záložné listy za 10 mil. eur

VÚB banka plánuje vydať šesťročné hypotekárne záložné listy v celkovom objeme 10 mil. eur. Ide o cenné papiere s menovitou hodnotou 10 tis. eur. Vydávať sa budú od 3. marca tohto roka počas predpokladanej trojmesačnej lehoty. Úročiť sa budú pevnou ročnou úrokovou sadzbou vo výške 2,16 %. Výnos sa bude vyplácať každý rok, vždy 3. marca. Dlhopisy sú splatné 3. marca 2020. Vyplýva to z informácií zverejnených spoločnosťou.

Účelom vydávania dlhopisov je financovanie hypotekárnych úverov. Emisný kurz predstavuje 90 až 110 %. Emisia dlhopisov nebude vydaná na základe verejnej ponuky a je určená obmedzenému okruhu osôb. Banka podá žiadosť o prijatie emisie hypotekárnych záložných listov na obchodovanie na regulovaný voľný trh Burzy cenných papierov v Bratislave.

VÚB bola do obchodného registra zapísaná v roku 1992. Poskytuje retailové a komerčné bankové služby. Je členom medzinárodnej bankovej skupiny Intesa Sanpaolo, ktorá má zastúpenie vo viac ako 40 krajinách po celom svete. VÚB banka má aj jednu pobočku v Českej republike.

Súvisiace články

Aktuálne správy