Veľké mestá sú na techniku, menšie preferujú zdravý životný štýl

Mobilné telefóny a notebooky patria k najobľúbenejším kupovaným produktom Slovákov na internete a je o ne najväčší záujem. Vyplýva to z aktuálnych štatistík portálu Pricemania.sk. „Spôsob nášho života sa čoraz viac odráža aj na internete. Čo v bežnom živote potrebujeme, to aj vyhľadávame,“ priblížila výsledky prieskumu spoločnosť. Zároveň vraj platí, že to, v akom meste žijeme, ovplyvňuje aj pohyb a nákupy na webe.
V najväčších slovenských mestách – Bratislave, Košiciach, Prešove a Žiline sú podľa prieskumu najčastejšie prezeranými kategóriami práve notebooky a mobily. Tie slovenskému internetu kraľujú už niekoľko rokov. V roku 2012 k nim pribudli tablety, ktoré si na Pricemania.sk vlani najčastejšie prezerali Košičania.
Vo veľkých mestách sú populárne najmä produkty súvisiace s konzumným štýlom života. Trojicu top produktov, ktorými sú mobily, tablety a notebooky, dopĺňajú kávovary, pneumatiky, nábytok, cestovné tašky a kufre či vysávače. V menších slovenských mestách kládli ľudia väčší dôraz na produkty spojené s vyššou kvalitou života. V minulom roku patrili medzi najobľúbenejšie kategórie rôzne druhy bicyklov a produktov z hobby segmentu.
Podľa štatistík portálu túžila väčšina Slovákov pred Vianocami po tablete. „Zatiaľ čo v roku 2010 chcelo tablet len malé množstvo ľudí, od roku 2011 záujem oň rastie,“ vyplýva z prieskumu. V roku 2012 bol najviac prezeranou kategóriou počas predvianočného obdobia a zdá sa, že tento trend bude pokračovať.

Súvisiace články

Aktuálne správy