Firma Tvarovanie PCHZ plánuje vydať dlhopisy za 1,6 mil. eur

Žilinská spoločnosť Tvarovanie PCHZ, spol. s r. o. plánuje vydať dlhopisy v celkovom objeme 1,6 mil. eur. Ide o 16 cenných papierov s menovitou hodnotou 100 tis. eur. Vydávať sa budú 3. marca tohto roka počas predpokladanej ročnej lehoty. Úročiť sa budú pevnou ročnou úrokovou sadzbou vo výške 10 %. Výnos sa bude vyplácať mesačne, a to vždy k 1. kalendárnemu dňu v mesiaci počnúc 1. aprílom tohto roka pevnou sumou rovnajúcou sa jednej dvanástine ročného úroku. Dlhopisy sú splatné 1. marca 2024. Vyplýva to z informácií zverejnených spoločnosťou.

Emisný kurz predstavuje 100 % menovitej hodnoty dlhopisu. Spoločnosť zabezpečí peňažné prostriedky na splatenie menovitej hodnoty dlhopisov a vyplatenie výnosov z jej bežnej prevádzkovej činnosti podľa predmetu podnikania. Firma zároveň neplánuje požiadať Burzu cenných papierov v Bratislave a ani inú burzu cenných papierov alebo organizátora trhu o prijatie dlhopisov na akýkoľvek trh cenných papierov.

Spoločnosť Tvarovanie PCHZ, spol. s r. o. vznikla v roku 1998 odčlenením od Považských chemických závodov, a. s. Od svojho založenia pokračovala vo výrobe tvarovaných výrobkov z PMMA (plexiskla). Výrobný proces bol hlavne zameraný na výrobu krytov na svietidlá, svetlíkov a na zákazkovú výrobu. V súčasnosti je orientácia výrobného programu určovaná hlavne požiadavkami zákazníkov. Firma patrí podľa jej vyjadrení medzi najväčšie v oblasti výroby výrobkov na báze termoplastových doskových materiálov na Slovensku. Prevažnú väčšinu výrobkov exportuje do krajín Európy, hlavne do Švédska, Francúzska, Česka, Poľska, Nemecka a Írska.

Súvisiace články

Aktuálne správy