Slovensko vystúpi z medzinárodnej organizácie Interelektro

Slovenská republika vystúpi z medzinárodnej organizácie Interelektro. Návrh na takýto krok predložilo na dnešné rokovanie vlády SR ministerstvo hospodárstva (MH) a kabinet ho odsúhlasil.

Ministerstvo zahraničných vecí a rezort hospodárstva tak majú vykonať príslušné opatrenia súvisiace s odstúpením do 28. februára 2014.
Dôvodom tohto konania je podľa rezortu hospodárstva to, že uvedená medzinárodná organizácia nemá už predpoklady na zabezpečenie podpory efektívneho rozvoja výroby elektronických a optických prístrojov, ako aj elektrických zariadení na Slovensku.
Organizácia Interelektro vznikla na základe Dohody o vytvorení medzinárodnej organizácie hospodárskej a vedecko–technickej spolupráce v oblasti elektrotechnického priemyslu "Interelektro" vytvorenej v Moskve v roku 1973.
Členskú základňu Interelektro tvorí v súčasnosti 22 štátov. Ruská strana na základe analýzy doterajšej činnosti organizácie konštatovala, že jej ciele už boli naplnené, a rozhodla sa z nej vystúpiť. Jej členstvo sa ukončí k 1. januáru 2015.

Súvisiace články

Aktuálne správy