Slovakia Energy vlani s nárastom tržieb o 88 %

Alternatívny dodávateľ energií, spoločnosť Slovakia Energy, dosiahol v minulom roku tržby vo výške 32,5 mil. eur. V medziročnom porovnaní to predstavuje nárast o 88 %. Firme sa vlani aj vďaka akvizícií iného alternatívneho dodávateľa podarilo medziročne navýšiť počet svojich zákazníkov na Slovensku o vyše 580 % na celkových 145 tisíc zákazníkov. Z toho pre takmer 85 tisíc spotrebiteľov dodávala spoločnosť elektrinu a viac ako 60 tisíc odberateľom plyn. „I keď pri oboch komoditách dominovali odberatelia z domácností, v objeme dodanej elektrickej energie predstavovali firmy a organizácie podiel viac ako 41 %,“ povedal na stretnutí s novinármi konateľ spoločnosti Slovakia Energy Jiří Písařík.

Slovakia Energy je súčasťou skupiny Bohemia Energy. Tá ku koncu vlaňajška evidovala necelých 700 tisíc zákazníkov, čo predstavuje medziročný nárast o 59 %. Tržby skupiny sa navýšili o 15 % na konečných zhruba 383 mil. eur. „V tomto roku očakávame nárast objemu celej skupiny na vyše 473 mil. eur, pričom v Slovakia Energy by mal obrat dosiahnuť 86,8 mil. eur,“ dodal Písařík. Podľa neho nárast objemu tržieb na Slovensku bude spojený najmä s minuloročnou akvizíciou alternatívneho dodávateľa energií, spoločnosti Energetické Centrum, keďže v minuloročných výsledkoch sa táto transakcia ešte úplne neprejavila. „Našim cieľom je naďalej rásť a získať v rámci skupiny jeden milión zákazníkov,“ konštatoval Písařík.

Slovakia Energy na slovenský trh vstúpila v roku 2008, kedy začala dodávať elektrinu malým a stredným podnikom. Od roku 2009 začala spoločnosť predávať elektrinu tiež domácnostiam. V druhej polovici roku 2011 firma vstúpila na trh so zemným plynom a túto komoditu dodáva zákazníkom zo segmentu domácností a podnikov. Spoločnosť Slovakia Energy je 100-percentne vlastnená materskou spoločnosťou Bohemia Energy, ktorá patrí medzi najväčších alternatívnych dodávateľov elektriny a plynu v Českej republike.

Súvisiace články

Aktuálne správy