Ceny ropy sa takmer nemenia

Ceny ropy sa dnes takmer nemenia a držia sa nad hranicou 100 USD za barel. Dôvodom sú zmiešané údaje z americkej ekonomiky. Informovala o tom agentúra Bloomberg.
Najnovšie štatistiky odhalili, že maloobchodné tržby v Spojených štátoch v januári nečakane klesli a dosiahli najnižšiu úroveň za 10 mesiacov. Dôvodom bolo zrejme mrazivé počasie, ktoré sužuje USA. Ľudia sa tak namiesto nákupov radšej zdržujú doma v teple.
No na druhej strane, chladné počasie zvyšuje dopyt po ropných derivátoch, ako sú vykurovacie oleje. Stredajšie (12.2.) údaje potvrdili, že zásoby ropy v USA minulý týždeň klesli.
Barel (159 litrov) americkej ľahkej ropy West Texas Intermediate s dodávkou v marci sa dnes tesne pred 18. hodinou SEČ predával za 100,45 USD (73,45 eura), čo je o 8 centov viac ako v predchádzajúci deň na konci obchodovania.
Marcový kontrakt severomorskej ropnej zmesi Brent, s ktorým sa dnes končí obchodovanie, zdražel o 5 centov na 108,84 USD. A cena aktívnejšieho aprílového kontraktu sa zvýšila o 26 centov na 108,61 USD/barel.

Súvisiace články

Aktuálne správy