Šok zo smrti Jacksona: Súd uznal nárok na odškodné za smútok fanúšikov

, index Foto:SITA

Francúzsky súd uznal fanúšikom Michaela Jacksona symbolické smútočné. Za „emocionálne škody“ spôsobené smrťou popovej hviezdy má každý nárok na jedno euro.

Spevákov rodinný lekár Conrad Murray, ktorého uznali vinným za smrť kráľa popu, dostal štyri roky za zabitie z nedbalosti. Odsúdený bol v USA. Asi 34 členná skupina Jackových fanúšikov ho zažalovala aj vo Francúzsku. Požadujú náhradu škody za smútok, ktorý im spôsobila smrť ich idola.

Súd v centrálnej časti Francúzska, v Orléans, rozhodol v prospech piatich navrhovateľov z  Belgicka, Francúzska a Švajčiarska. V ich prípade je preukázateľné, že smrť Michaela Jacksona im spôsobila stav hlbokého smútku.

Conrad Murray
Právnici žalobcov sa vyjadrili, že ide o precedens, v ktorom sa po prvý krát na svete stalo, že súd uznal emocionálnu ujmu v súvislosti so smrťou popovej hviezdy.

Obete emocionálnej ujmy museli svoj zdravotný stav dokladovať pred súdom svedectvami a dokonca aj lekárskymi osvedčeniami. Museli dokázať, že smrť Michaela Jacksona ich ohromila natoľko, že sa to podpísalo na ich duševný stav. Podľa advokáta žalobcov aj ostatní fanúšikovia, ktorí podali žalobu, využijú právo na to, aby po získaní potrebných dôkazov súdny proces pokračoval.

Súvisiace články

Aktuálne správy