Nakladateľstvo Odeon, Knižní klub a Ikar ovládne skupina blízka J&T

Nemecký mediálny obor Bertelsmann sa zbavuje českého a slovenského knižného vydavateľstva Euromedia Group. Vydavateľský dom, ktorý v sebe zahrňuje značky Knižní klub, Odeon alebo Ikar, mieri do vlastníctva nedávno založenej spoločnosti Arraviet. Tá má zrejme blízko k finančnej skupine J&T. Informoval o tom portál e15.cz.
„Som veľmi rád, že sme našli zodpovedného partnera, ktorý prevezme spoločnosť Euromedia Group. Zabezpečíme tak ďalší rozvoj týchto spoločností a našim spolupracovníkom v spoločnostiach Euromedia poskytneme príležitosť rozširovať aktivity pod vedením nového vlastníka,“ povedal výkonný riaditeľ pre kluby a priamy marketing spoločnosti Bertelsmann Fernando Carro. Podmienky transakcie nezverejnili. O predaji sa podľa skoršieho vyjadrenia firmy rokovalo od roku 2008.
Novým vlastníkom by sa mala stať spoločnosť Arraviet, ktorá má veľmi blízko k finančnej skupine J&T. Firmu, ktorá podľa portálu justice.cz vznikla len v decembri 2013, vlastní Igor Mrva. Ten je zároveň predsedom predstavenstva slovenskej firmy Diversified Retail Company (DRC), ktorá ešte pred niekoľkými rokmi bola oficiálnou súčasťou skupiny J&T.
V spoločnosti Euromedia Group zostane podľa dohody súčasné vedenie na čele s výkonným riaditeľom spoločnosti Euromedia Andreasom Kaulfussom. „Som si istý, že spoločne s novým akcionárom budeme schopní vytvoriť taký podnik, ktorý bude vyhľadávať, vydávať, predávať a dodávať našim zákazníkom tie najlepšie knihy,“ povedal Kaulfuss.

Súvisiace články

Aktuálne správy