Skutočný Happy Meal: Detské menu s hračkou i heroínom

, iHNed Foto:SITA

Chcel by som si objednať hračku, pýtali si zákazníci pittsburského McDonaldu netradičné objednávky. Po oznámení tejto šifry potom dostali okrem burgra, hranoliek a hračky aj heroín. V Pensylvánii je to už druhý odhalený prípad predaja drog cez McDonald počas jediného mesiaca.

Zamestnankyňa McDonaldu v americkom Pittsburghu, ktorá predávala heroín v Happy Meal polícia zatkla v stredu po tom, čo predala drogy detektívom, ktorí sa vydávali za zákazníkov. V škatuľke obľúbeného detského menu našli desať balíčkov s heroínom. Informoval o tom server CNN.

Zákazníci, ktorí si prišli pre drogy, nakupovali cez McDrive. Pri okienku povedali, že by si chceli objednať hračku. U výdajného okienka potom dostali Happy Meal s jedlom, hračkou aj drogou. Policajti objavili v reštaurácii ďalších 50 balíčkov drogy a tiež menšie množstvo marihuany.

Okresné zastupiteľstvo vylúčilo, že by prípad súvisel so smrťou 22 ľudí, ktorí sa v západnej Pensylvánii predávkovali heroínom s primiešané látkou, ktorá môže mať 10 až 100 krát väčšie účinky ako morfium. Pred nebezpečnými dealerov varovali úradníci v utorok.

Podľa serveru Fox News bol tento mesiac za predaj heroínu zatknutý tiež iný zamestnanec McDonaldu v neďalekom pensylvánskom meste Murrysville. Celosvetová sieť reštaurácií sa k prípadu odmietla vyjadriť.

Súvisiace články

Aktuálne správy