Agentúra Moodys znížila rating spoločnosti Sony do neinvestičného pásma

Ratingová agentúra Moodys znížila rating japonskej spoločnosti Sony do neinvestičného pásma, pričom ako dôvod uviedla, že zisk z kľúčových divízií bude "aj naďalej čeliť výrazným tlakom".

Ratingová agentúra Moodys znížila rating japonskej spoločnosti Sony do neinvestičného pásma, pričom ako dôvod uviedla, že zisk z kľúčových divízií bude "aj naďalej čeliť výrazným tlakom". Informoval o tom server BBC.
Moodys, ktorá skresala rating firmy z Baa3 na Ba1, oznámila, že najväčšie obavy vyvolávajú divízie televízorov a osobných počítačov. V obidvoch prípadoch počíta agentúra s "intenzívnou globálnou konkurenciou". Divíziu televízorov okrem konkurencie negatívne zasahuje aj klesajúci dopyt a pokles cien. Divíziu počítačov, ako aj digitálnych fotoaparátov zasa ovplyvňuje rastúci dopyt po smartfónoch a tabletoch.
Japonská firma ešte v októbri minulého roka znížila svoj odhad zisku za celý rok 2013/2014 (skončí sa v marci) o 40 %. Ako informovala, čistý zisk očakáva na úrovni 30 miliárd jenov (213,69 milióna eur), zatiaľ čo pôvodná prognóza spred októbra ešte hovorila o 50 miliardách jenov.
"Rozhodnutie odráža názor Moodys, že aj keď firma Sony urobila určitý pokrok v procese reštrukturalizácie a ťaží zo zisku niektorých segmentov, aj naďalej bude čeliť výzvam, čo sa týka zlepšenia a stabilizácie celkovej ziskovosti," informovala agentúra. Ako dodala, predpokladá, že kľúčové divízie Sony ostanú pod tlakom aj v najbližšom období.

Súvisiace články

Aktuálne správy