Honeywell dosiahol v 4. kvartáli strmý nárast zisku

Americký priemyselný konglomerát Honeywell International, ktorý je najväčším globálnym výrobcom leteckej elektroniky, prekvapil analytikov z Wall Street. Jeho zisk za 4. kvartál 2013 totiž vzrástol viac, ako predpovedali. Informovali o tom agentúry Bloomberg a RTTNews.
Čistý zisk Honeywell sa v poslednom štvrťroku 2013 zvýšil na 947 miliónov USD (691,90 milióna eur), čo predstavuje 1,19 USD na akciu, z 251 miliónov USD, alebo 32 centov na akciu v 4. kvartáli 2012.
Po vylúčení jednorazových položiek dosiahol konglomerát zisk 1,24 USD na akciu, zatiaľ čo analytici predpovedali, že jeho zisk stúpne na 1,21 USD/akcia.
Tržby Honeywellu v sledovanom období vzrástli o 8 % na 9,58 miliardy USD.
Spoločnosť predpovedá, že v tomto roku dosiahne zisk od 5,35 USD do 5,55 USD na akciu a tržby sa budú pohybovať v rozmedzí od 40,3 do 40,7 miliardy USD.
Honeywell pôsobí aj na Slovensku. V Prešove koncern postavil závod na výrobu turbodúchadiel pre osobné a nákladné automobily.
Nadnárodný koncern Honeywell je svetovým lídrom v oblasti technológií a výroby a pôsobí v mnohých priemyselných odvetviach. Sídlo spoločnosti sa nachádza v Morris Town, New Jersey, USA. Vo viac ako 100 krajinách sveta poskytuje zákazníkom komplexné služby a inovatívne riešenia v oblastiach letectva, automatizácie a riadenia a automobilového priemyslu.

Súvisiace články

Aktuálne správy