Na veľtrhu Danubius Gastro sa predstavia aj slovenskí hydinári

Na tradičnom medzinárodnom veľtrhu gastronómie Danubius Gastro, ktorý sa uskutoční od 30. januára do 2. februára v priestoroch bratislavskej Incheby, sa predstavia aj slovenskí hydinári. V stánku Slovenskej poľnohospodárskej a potravinárskej komory sa budú so svojimi výrobkami prezentovať aj spracovateľské podniky Hyza Topoľčany a HSH Veľké Zálužie. Informoval o tom TASR riaditeľ Únie hydinárov Slovenska Daniel Molnár.
Ako povedal, návštevníkom ponúknu široký sortiment svojich výrobkov, z ktorých viaceré majú ocenenie Značka kvality. „Najväčší producent konzumných slepačích vajec na Slovensku spoločnosť Novogal Dvory nad Žitavou predstaví zo svojej ponuky aj Omega vajcia,“ ako dodal, spoločnosť Doma, a. s. Prešov prezentuje majonézové výrobky.
Podľa jeho ďalších slov, cieľom účasti slovenských hydinárov na veľtrhu Danubius Gastro je dokumentovať špičkovú kvalitu a zdravotnú nezávadnosť domácej produkcie. „Chceme ponúknuť spotrebiteľom aj v podobe ochutnávok široký sortiment tradičných i najnovších hydinových výrobkov, aby sa aj touto formou mohli presvedčiť, že kupovať slovenskú hydinu, hydinové výrobky i vajíčka sa oplatí,“ uzavrel Molnár.

Súvisiace články

Aktuálne správy