Firmy úspešné v dražbe mobilných frekvencií začali budovať novú sieť

Všetky firmy, ktoré sa zúčastnili na aukcii o frekvenčné bloky v pásmach 800 MHz, 1800 MHz a 2600 MHz, získali nové mobilné frekvencie a sú povinné začať ich používať do šiestich mesiacov.

Všetky firmy, ktoré sa zúčastnili na aukcii o frekvenčné bloky v pásmach 800 MHz, 1800 MHz a 2600 MHz, získali nové mobilné frekvencie a sú povinné začať ich používať do šiestich mesiacov. Na ich využití pracujú už v súčasnosti.
"Už pred aukciou a počas nej účastníci aukcie začali budovať nové siete, preto očakávame, že rozvojové kritériá budú splnené pred stanovenými termínmi," priblížil hovorca Úradu pre reguláciu elektronických komunikácií a poštových služieb Roman Vavro. Výsledky elektronickej aukcie podľa neho hovoria o dôvere investorov.
Súčet jednorazových úhrad za pridelené nové frekvencie, ktoré zaplatia ich úspešní dražitelia, je takmer 164 miliónov eur. Podľa Vavra je veľkým úspechom, že na rozdiel od okolitých krajín na Slovensko prichádza štvrtý mobilný operátor, ktorý si v aukcii vydražil frekvencie potrebné na vybudovanie siete.
Výberové konanie na vydanie individuálnych povolení na používanie frekvencií formou elektronickej aukcie uskutočnil ešte predchodca Úradu pre reguláciu elektronických komunikácií a poštových služieb, ktorým bol Telekomunikačný úrad (TÚ) SR. Na aukcii sa zúčastnili štyri spoločnosti – Orange Slovensko, Slovak Telekom, SWAN a Telefónica Slovakia.

Súvisiace články

Aktuálne správy