Americká ekonomika pokračovala v miernom raste

Takzvaná Béžová kniha amerického Federálneho rezervného systému, teda správa o stave ekonomiky, ukázala, že dve tretiny z 12 oblastí USA zaznamenali nárast v počte ľudí, ktorí si našli prácu

Americká ekonomika od konca novembra smerom k záveru roka pokračovala v miernom raste. Niektoré americké regióny očakávajú zrýchlenie rastu. V stredu o tom informoval americký Federálny rezervný systém (Fed) v takzvanej Béžovej knihe. Táto správa o stave ekonomiky ukázala, že dve tretiny z 12 oblastí USA zaznamenali nárast v počte ľudí, ktorí si našli prácu. „Hospodársky výhľad je pozitívny vo väčšine oblastí. Niektoré oblasti očakávajú, že situácia sa veľmi nezmení, niektoré predpokladajú zrýchlenie rastu,“ uvádza sa v Béžovej knihe.

Údaje, ktoré zozbieral Fed v Bostone, sú v podstate v súlade s ďalšími informáciami z americkej ekonomiky. Posilnenie, ktoré hospodárstvo USA zaznamenalo ku koncu minulého roka, potvrdzujú aj správy o vývoji priemyselnej produkcie a spotrebiteľských výdavkoch. Podľa americkej centrálnej banky sa naďalej zlepšovala aj situácia na trhu s nehnuteľnosťami.

Súvisiace články

Aktuálne správy