Charter Communications chce kúpiť Time Warner Cable, obracia sa na akcionárov

Americký prevádzkovateľ káblovej televízie Charter Communications oficiálne oznámil ponuku na kúpu konkurenčnej Time Warner Cable za viac než 62 miliárd USD vrátane dlhu. Firma sa snažila o prevzatie väčšieho konkurenta už dlhší čas, no súkromná ponuka nemala úspech, keďže vedenie Time Warner Cable ju odmietalo s tým, že ponúknutá cena je príliš nízka. Firma preto ponuku podala oficiálne a obrátila sa tak na akcionárov. Informovali o tom agentúra Reuters a server BBC.
Charter Communications, 4. najväčší prevádzkovateľ káblovej televízie v USA, ponúka za akciu väčšej Time Warner Cable (dvojka na trhu) 132,50 USD, pričom 83 USD z tejto sumy ponúka v hotovosti a zvyšok vo forme svojich akcií. Hodnota kontraktu tak predstavuje 37,3 miliardy USD, vrátane dlhu však až 62,35 miliardy USD (45,66 miliardy eur).
Firma dodala, že sa rozhodla ponuku podať oficiálne a obrátiť sa tak na akcionárov, pretože manažment Time Warner jej ponuku, ktorú predkladala viac než šesť mesiacov, vytrvalo odmietal. Naposledy rokovali v decembri, vedenie Time Warner Cable však ponuku opäť odmietlo.
Podľa vedenia Time Warner Cable plánuje Charter Communications kúpiť konkurenčnú firmu pod cenu. Na druhej strane, ako uviedol výkonný riaditeľ Charter Communications Tom Rutledge, nároky manažmentu Time Warner sú prehnané. Vedenie väčšej spoločnosti požaduje za akciu 160 USD, z toho v hotovosti 100 USD a zvyšok vo forme akcií Charter Communications.

Súvisiace články

Aktuálne správy