Prostitútky chcú mať dôchodok futbalistov

, Volkskrant Foto:SITA

Prostitútky by mali byť schopné ušetriť si na dôchodok ako futbalisti, pretože práca, ktorú vykonávajú je aspoň tak ťažká, ako hrať futbal.

Dôchodkové úľavy pre holandské prostitútky požaduje spoločnosť s názvom Freya, ktorá chce založiť sieť nevestincov v meste Utrecht v Holandsku. „Futbalisti a sexuálni pracovníci vykonávajú rovnako fyzicky náročnú prácu, ktorej sa nemôžu venovať celý život,“ povedal pre miestne noviny Volkskrant právnik spoločnosti Wil Post.

Muži vyhľadávajúci sexuálne služby, dávajú prednosť mladým dievčatám, preto v živote každej dámy nadíde čas, po ktorom si už nemôže zarobiť peniaze. "Vzhľadom k tomu, že sexuálnym pracovníčkam nie je umožnené efektívne hospodáriť, musia sa tejto činnosti venovať najmenej desať rokov,“ dodáva právnik. Preto by sa malo umožniť, aby si na dôchodok ušetrili aspoň toľko, ako futbalisti.

Post konkrétne očakáva, že tvorcovia holandskej legislatívy umožnia uplatniť dôchodkové pravidlá futbalistov pre zamestnankyne Freya. Futbalisti majú napríklad mesačný strop maximálne 5000 eur, ktoré môžu uložiť na svoj sporiaci dôchodkový účet bez zdanenia. Úrady nereagovali na otázky advokáta a nevyjadril sa ani pre Volkskrant, ani pre francúzsku tlačovú agentúru AFP.

Prostitúcia je v Holandsku legálna a regulovaná od roku 2000. Podobné podniky ako Freya môžu využiť sexuálnych pracovníkov v sexbiznise len za predpokladu, že nikoho nebudú nútiť predávať svoje telo. Dámy majú nárok na dávky v nezamestnanosti, štátny dôchodok a na základe zmluvy majú nárok na mesačnú mzdu.

Súvisiace články

Aktuálne správy