V Banskobystrickom kraji pribudne vlak pre sestričky z nemocnice

Lepšie dochádzanie pre zdravotnícky personál z nemocnice v Banskej Bystrici či pracovníkov z priemyselného parku. Aj toto má priniesť obyvateľom Banskobystrického kraja úprava cestovného poriadku vlakov. Železničná spoločnosť Slovensko (ZSSK) spúšťa nový grafikon do praxe práve od dnešného dňa.
Po novom tak pribudne vlak z Banskej Bystrice do Brezna o 19.42 h, ktorý má zabezpečiť dochádzanie domov personálu zo zmien v nemocnici. Súčasne sa posunú ranné vlaky na trase z Banskej Bystrice do Zvolena a opačne, aby mohli ľudia lepšie dochádzať do priemyselného parku vo Vlkanovej. Doteraz podľa ZSSK čakali 20 minút v Banskej Bystrici, po novom bude čakanie trojminútové. Zároveň budú bez prestupovania pokračovať rovnakým vlakom do Vlkanovej.
Vhodnejšie budú tiež nastavené školské vlaky, ktorými dochádzajú deti z Medzibrodu, Brusna, Nemeckej či Podbrezovej do škôl v Brezne. Jazdný čas ranného vlaku, čo prichádza do Brezna, bude o 21 minút kratší. Cestujúcim a najmä študentom má pomôcť aj nový víkendový prípoj pre Banskobystričanov do Bratislavy. Zároveň sa na trati medzi Zvolenom a Fiľakovom zavedie dvojhodinový takt denných vlakov.
Obyvateľom Nitrianskeho kraja prinesú zmeny v cestovnom poriadku železníc napríklad nový pár vlakov na trati z Nitry cez Šurany do Nových Zámkov. Z Nitry bude vyrážať o 12.53 h a príchod do Nových Zámkov bude mať o 13.46 h. Súčasne počas víkendov pribudnú dva vlaky na trati z Levíc do Nových Zámkov a denne bude v úseku jazdiť celkovo 17 vlakov.
Na trasách z Nových Zámkov cez Nitru do Topoľčian a z Nitry do Leopoldova sa zavedie dvojhodinový celodenný takt osobných vlakov. Zlepšiť sa majú aj prípoje z Nitry do Leopoldova na rýchliky do Bratislavy, kde bude prestup na tieto spoje trvať tri minúty.

Súvisiace články

Aktuálne správy