Prvé auto za Bitcoiny: Na Teslu ich stačilo mať 91

, e15 Foto:SITA

Okruh tovarov, ktorý je možné kúpiť za Bitcoiny sa neustále rozširuje. Za virtuálnu menu sa aktuálne predávajú už aj luxusné autá. K historicky prvému predaju došlo začiatkom decembra v Kalifornii.

Minulý týždeň sa dílerovi Lamborghini v kalifornskom Newport Beach podarilo predať nový automobil Tesla Model S. Na tom by nebolo vôbec nič zvláštne, kalifornskej automobilke Tesla Motors sa napokon v predajoch darí už dlhšiu dobu. Zaujímavý je ale na celom obchode fakt, že kupujúci za nový automobil zaplatil v Bitcoinoch.

"Je to pravda. Elektronická mena bola použitá na kúpu plne elektrického vozidla," potvrdil dealer na blogu electrek.co. Zákazník ich vraj kontaktoval v pondelok s otázkou, či čiastku za auto môže zložiť v Bitcoinoch. V iných showroomoch  ho vraj odmietli.

Obchod bol uzavretý minulý štvrtok. Za auto v hodnote 103 tisíc dolárov zákazník zaplatil, so zreteľom na vtedajší kurz, 91,4 Bitcoinu. Agentúre Bloomberg to potvrdil marketingový riaditeľ spoločnosti Cedric Davy. "Nie sme špekulanti. Pre nás bolo podstatné, že Bitcoiny je možné previesť na americké doláre," reagoval Davy na otázku, z akého dôvodu k obchodu pristúpili.

Díler Lamborghini Newport Beach neskôr uviedol, že platba Bitcoinmi bola historicky prvá, ale určite nie posledná. "Sme pripravení prijímať Bitcoin ako regulárne platidlo aj v budúcnosti," uviedla spoločnosť.

Súvisiace články

Aktuálne správy