Holandská poisťovňa Achmea zruší 4000 pracovných miest

Poisťovňa Achmea, ktorá je najväčšou poisťovňou v Holandsku, plánuje v nasledujúcich troch rokoch prepustiť 4000 ľudí, teda zhruba 20 % zamestnancov. Dôvodom je, že väčšina jej klientov čoraz častejšie uprednostňuje tzv. on-line služby. Informovali o tom agentúry AP a Bloomberg.
Achmea ponúka životné, neživotné a zdravotné poistenie a služby spojené s dôchodkovým sporením a zdravím. Táto medzinárodná poisťovacia skupina je registrovaná v Holandsku a patrí medzi najväčšie družstevné poisťovne na svete, zároveň je najväčšou poisťovňou v Európe. Achmea zamestnáva viac ako 19.000 ľudí v ôsmich krajinách – v Holandsku, Grécku, Rusku, na Slovensku, v Írsku, Rumunsku, Bulharsku a Turecku. Sídlo spoločnosti Achmea je v holandskom meste Zeist. Členmi skupiny Achmea sú slovenská poisťovňa Union a Union zdravotná poisťovňa. Slovensko prehralo arbitrážny spor s Achmea o zákaze zisku zdravotných poisťovní z čias prvej vlády Roberta Fica.
Vedenie poisťovne dnes oznámilo, že sa rozhodlo zredukovať počet zamestnancov, keďže jej klienti čoraz zriedkavejšie vyhľadávajú služby pobočiek a namiesto toho uprednostňujú internetové služby. Achmea sa preto v rámci investícií sústredí na internetovú divíziu.
Nová vlna prepúšťania nasleduje po úspornom programe, ktorý poisťovňa predstavila v roku 2009 a jeho cieľom bolo znížiť počet pracovných miest o 2500 do roku 2011.

Súvisiace články

Aktuálne správy