Na Slovensko príde 120-členná skupina zo Singapuru

Bratislava 20. septembra (TASR) – Na štvordňovú pracovnú návštevu zavíta od pondelka (24.9.) na Slovensko približne 120-členná podnikateľská delegácia zo Singapuru v rámci projektu Spotlight Singapore. Po Tokiu, Hongkongu, Moskve a Kapskom meste to bude prvýkrát, keď koordinovaná mnohočlenná singapurská delegácia navštívi strednú Európu.
Delegácia počas svojho pobytu bude spoznávať slovenské podnikateľské, kultúrne a umelecké prostredie. Súčasťou delegácie sú top manažéri z oblasti financií, realít, kreatívneho a zábavného priemyslu, vzdelávania, hotelierstva a gastronómie, ktorých láka na vlastnej koži objavovať nové príležitosti spolupráce so Slovenskom. Medzi účastníkmi Spotlight Singapore je aj 30 študentov z Temasek Polytechnic. Po Bratislave sa zastaví delegácia na jeden deň v Brne a odtiaľ smeruje do Prahy.
Singapur takmer nepozná pojem nezamestnanosť a udržiava ju na 2 %. Toto dynamické globálne mesto sa často uvádza ako príklad harmonického multikultúrneho spolužitia – vedľa seba tu žijú katolíci, budhisti, moslimovia, hinduisti aj taoisti.
Kozmopolitný Singapur má štyri oficiálne jazyky, úradným jazykom je angličtina. Nečudo, že Singapur sa uvádza za najlepšie miesto v Ázii na život, prácu a zábavu. Za voľbou prepojiť návštevu Bratislavy s návštevou Prahy je viacero dôvodov. Spoločné dejiny, dobré bilaterálne vzťahy a centrálna pozícia oboch v srdci Európy –organizátori považujú obe krajiny za výborný odrazový mostík so skvelými príležitosťami pre singapurských podnikateľov, ktorí by chceli expandovať do východnej a západnej Európy.
Jadro programu Spotlight Singapore v Bratislave pozostáva 24.9. z prezentácií kľúčových vládnych predstaviteľov, biznis lídrov a mladých podnikateľov z oboch krajín a z príležitostí na networking so slovenskými mladými podnikateľmi. Počas 25.9. nasledujú návštevy konkrétnych prevádzok spoločností (medzi inými Elesko, Spa Piešťany a ÚĽUV).
TASR informoval Ján Solík zo Združenia mladých podnikateľov Slovenska.

Súvisiace články

Aktuálne správy