USD/JPY čaká na impulz

Včera sme boli svedkami testovania úrovne 78 na menovom páre USDJPY. Z technického hladiska došlo k prerazeniu silnej úrovne supportu z hora čo podporuje predajné nálady.Vysokú volatilitu tohto menového páru očakávame dnes v podvečerných hodinách keď americký FED zverejní kľúčové informácie a ďalší vývoj základnej úrokovej sadzby a samozrejme okrem iného aj možnosť ďalšieho kola kvantitatívneho uvoľnenia, čiže QE3.Prípadné pristúpenie k tretiemu kvantitatívnemu uvoľnovaniu by podporilo pokles USDJPY k úrovni 77,6 ďalej k hodnote 77.3.

Včera sme boli svedkami testovania úrovne 78 na menovom páre USDJPY. Z technického hladiska došlo k prerazeniu silnej úrovne supportu z hora čo podporuje predajné nálady.

Vysokú volatilitu tohto menového páru očakávame dnes v podvečerných hodinách keď americký FED zverejní kľúčové informácie a ďalší vývoj základnej úrokovej sadzby a samozrejme okrem iného aj možnosť ďalšieho kola kvantitatívneho uvoľnenia, čiže QE3.

Prípadné pristúpenie k tretiemu kvantitatívnemu uvoľnovaniu by podporilo pokles USDJPY k úrovni 77,6 ďalej k hodnote 77.3. V tom prípade je s vysokou pravdepodobnosťou možné očakávať aj monetárne intervencie zo strany Japonskej centrálnej banky začiatkom budúceho týžna. Snahy japonskej centrálnej banky by tak smerovali k rastu tohto menového páru čo by podporilo aj export krajiny.

Na druhej strane ak by americký FED nevyhlásil tretie kvantitatívne uvoľnovanie, výhlady pre tento menový pár sú pozitívne a USDJPY by v krátkom období mohlo prelomiť hranicu 78 až k úrovni 78.35.

 

Preferovaný scenár: Pod úrovňou 78, pozícia predaj s kúčovými hodnotami 77.6 a 77.3

Aleternatívny scenár: Nad úrovňou 78 očakávaný kontuniálny nárast až k 78.15 a 78.35 ako cieľ.

 

 

Kľúčové Hodnoty:

78.35

78.15

78

77.698

77.6

77.3

77

Súvisiace články

Aktuálne správy