Polročný zisk Providentu v ČR a SR klesol o vyše 28 %

Provident Financial poskytol v prvom polroku tohto roka v Českej republike a na Slovensku pôžičky v celkovej hodnote 94,8 mil. GBP.

Spoločnosť Provident Financial, ktorá sa zaoberá poskytovaním finančných služieb, zaznamenala v prvom polroku tohto roka v Českej republike a na Slovensku hrubý zisk na úrovni 12,4 mil. GBP. V medziročnom porovnaní to znamenalo pokles o 28,3 %. Pokles o 3,4 mil. GBP bol podľa spoločnosti spôsobený najmä nákladmi na predčasné splatenie pôžičiek podľa zákona o spotrebiteľskom úvere v sume 4,9 mil. GBP a slabšími výmennými kurzami s dopadom 1,3 mil. GBP.

Celkovo pritom Provident Financial v prvom polroku tohto roka poskytol v Českej republike a na Slovensku pôžičky v hodnote 94,8 mil. GBP. „Objem poskytnutých pôžičiek bol však slabší, než sme očakávali a v druhom polroku by sme ho chceli zvýšiť. V tejto súvislosti sme prijali 300 nových obchodných zástupcov a pozmenili členov vedenia,“ uvádza spoločnosť v tlačovej správe. Počet zákazníkov spoločnosti v sledovanom období vzrástol o 4 % na celkových 402 tisíc klientov.

Spoločnosť Provident Financial s.r.o. pôsobí na slovenskom trhu krátkodobých pôžičiek domácnostiam od roku 2001. Na Slovensku zabezpečuje zázemie spoločnosti 280 zamestnancov a vyše 1 400 obchodných zástupcov. V minulom roku len na Slovensku poskytla 138 tis. zákazníkom pôžičky v objeme 63,3 mil. GBP.

(1 EUR = 0,7785 GBP)

Súvisiace články

Aktuálne správy