Informácie si na Slovensku možno vyžiadať aj prostredníctvom SMS

Bratislava 30. júna (TASR) – Ľudia, ktorí vo svojej mobilnej komunikácii preferujú služby sms správ, môžu prostredníctvom krátkej textovej správy získať užitočné informácie, ktorými disponuje Informačné centrum mladých (ICM). Službu dnes zaviedlo Združenie informačných a poradenských centier mladých v SR (ZIPCeM).
Poskytované informácie sa týkajú výlučne oblastí, ktorým sa venuje ICM aj na svojej internetovej stránke. „Je to napr. školstvo a vzdelávanie, zamestnanie a kariéra, cestovanie, relax, ale aj odborné oblasti, ako sú psychológia, sexuológia, právo či grantové programy," uviedla pre TASR Lucia Macaláková z redakcie ICM.sk.
"Určite to nebude služba zameraná na informácie o cestovných poriadkoch či kontakty na taxi služby," dodala. Poskytovaný servis by mal prispieť k zjednodušeniu prístupu k informácii, ktorú sa človek potrebuje dozvedieť. "Preto aj forma komunikácia je jednoduchá," uviedla Macaláková.
"Každému, kto pošle svoju otázku formou sms správy, odpovie konzultant späť buď esemeskou, alebo e-mailom, či telefonicky – v závislosti od charakteru a obsahu požadovanej informácie." Od druhu informácie sa odvíja čas odpovede, klient by mal dostať odpoveď najneskôr do troch dní.
Na komunikáciu bude slúžiť číslo 0905 815 555, prevádzkované mobilným operátorom Orange Slovensko, a.s., a služba bude spoplatnená podľa aktuálnych cenníkov telefonických operátorov pôsobiacich na Slovensku.

Súvisiace články

Aktuálne správy