Spokojnosť so životom v meste súvisí s konektivitou

Bratislava 10. júna (TASR) – Podľa správy spoločnosti Ericsson súvisí spokojnosť so životom v meste s konektivitou. Oddelenie spoločnosti, ktoré skúma správanie sa spotrebiteľov, oslovilo obyvateľov 13 veľkomiest, v ktorých žije spolu 100 miliónov obyvateľov.
Približne 40 % obyvateľov miest používa smartfóny a pri riešení bežných záležitostí sa spolieha na mobilné informácie. Pokrytie mobilnými sieťami je na štvrtom mieste v zozname životných podmienok, s ktorými sú obyvatelia miest najviac spokojní.
Najväčším zdrojom frustrácie je každodenné dochádzanie, avšak mobilné informácie pomáhajú tento stres zmierňovať. Správa hodnotí aspekty spokojnosti so životom v meste. Tieto aspekty odzrkadľujú kvalitu mestského prostredia a zapojenie sa do spoločenského života.
Okrem iného správa ukazuje, že pre ľudí žijúcich v megalopolisoch je pokrytie mobilnými sieťami nemenej dôležité ako napríklad dodávka vody a dostupnosť spoločenského vyžitia.
V súvislosti so životom v meste ľudia často vyzdvihovali dostupnosť reštaurácií, kaviarní, zábavných podnikov a trhov. Obyvatelia miest sú spoločensky aktívnejší a ich sociálne kruhy sú širšie ako u ľudí z vidieckych oblastí.
Ako negatívne faktory sa spomínali davy ľudí a doprava. Prieskum zistil, že priemerný čas dochádzania v 13 veľkomestách predstavoval dve hodiny a 20 minút denne.
TASR informovalo zastúpenie spoločnosti Ericcsson na Slovensku.

Súvisiace články

Aktuálne správy