Loonie pod tlakom

Na trhy sa počas rána vrátilo riziko a akcie, spolu s komoditnými menami boli silno vypredané. Dnešná núdzová tele konferencia centrálnych bankárov a ministrov financií najvyspelejších krajín sveta G7 môže byť chápaná dvoma spôsobmi: Za prvé ministri a bankári majú konečne plán, ako situáciu vyriešiť. Táto možnosť je však dosť nepravdepodobná. Skôr sa na trhu uvažovalo o druhej možnosti, že ak sa musia ministri núdzovo „stretnúť“, situácia už musí byť naozaj vážna. Naposledy v októbri 2011, keď sa udialo podobné stretnutie, bola na hranici padnutia veľká európska banka. Podobná situácia tak môže byť aj tento krát.  Preto sa obchodníci zľakli a radšej predávali. Pýtať sa budú až potom.

USDCAD tak na silný nárast rizika na finančných trhoch vystrelil k úrovni 1.04. Vymazal tak takmer celé včerajšie straty a môže pokračovať v stúpaní. Ropa zaznamenáva straty, čo rozhodne nepomáha kanadskému doláru. EURUSD taktiež silno padá a to podporuje dolár.

Technicky pár včera pri poklese udržal silnejšiu technickú bariéru na 1.0360, ktorá je na grafe zaznačená modrou linkou. Nastal tak pomerne silný odraz, podporený nárastom rizika a poklesom ropy. Najbližší level na výber ziskov môže byť na 1.0450, čo sú predchádzajúce swingové maximá. V prípade prelomenia aj tejto úrovne by mal pár pokračovať v náraste na 1.04750 až 1.05. Ceny na výber ziskov sú vyznačené na zeleno.

Alternatívnym scenárom by bol pokles páru pod spomínaný support 1.0360, čo by malo vybrať stop lossy a tlačiť USDCAD nižšie ku 1.0310 až 1.0250, červené čiary na obrázku.

Súvisiace články

Aktuálne správy