RM-S Market vykázal za vlaňajšok zisk vo výške 1,1 mil. eur

Výnosy z odplát a provízií spoločnosti RM - S Market dosiahli ku koncu vlaňajška 7,938 mil. eur a náklady na odplaty a provízie 2,641 mil. eur.

Spoločnosť RM – S Market, a.s. ktorá pôsobí ako obchodník s cennými papiermi, zaznamenala v minulom roku čistý zisk vo výške 1,1 mil. eur. V medziročnom porovnaní tak zisk spoločnosti poklesol, keďže v roku 2010 evidovala zisk po zdanení vo výške 1,38 mil. eur. Výnosy z odplát a provízií spoločnosti RM – S Market dosiahli ku koncu vlaňajška 7,938 mil. eur a medziročne poklesli len mierne, a to o 0,5 %. Náklady na odplaty a provízie podľa zverejnených informácií poklesli v porovnaní s rokom 2010 o 7,5 % na 2,641 mil. eur.

RM – S Market poskytuje od augusta 2009 pre Fond národného majetku SR finančné služby pri zabezpečovaní prevodu tzv. bezcenných cenných papierov. Aj tieto služby, ktoré spoločnosť poskytuje na základe mandátnej zmluvy, sa prejavili v minuloročných výsledkoch. „Plnenie povinností vyplývajúcich pre RMSM zo zmluvy aj v roku 2011 významnou mierou ovplyvnilo hospodárenie spoločnosti tak na strane nákladov ako aj na strane výnosov,“ konštatuje RM – S Market v účtovnej závierke.

Spoločnosť RM – S Market poskytuje svoje služby v zmysle zákona o cenných papieroch a investičných službách prostredníctvom obchodných miest v Bratislave, Nitre, Banskej Bystrici a v Košiciach. Služby spoločnosti sa zameriavajú na sprostredkovanie kúpy a predaja cenných papierov emitentov v SR, on-line obchodovanie na zahraničných kapitálových trhoch či na obstarávanie vydávania emisií. Rovnako RM – S Market zabezpečuje sprostredkovanie predaja podielových listov správcovských spoločností, sprostredkovanie predaja poistných produktov či investičné poradenstvo.

Súvisiace články

Aktuálne správy