Väčšina otvorených podielových fondov členov ASS za posledný týždeň znehodnotila

Bratislava 4.marca (TASR) – Väčšina otvorených podielových fondov (OPF) členov Asociácie správcovských spoločností (ASS) má za sebou neúspešný týždeň.

Nedarilo sa najmä akciovým fondom, z ktorých až 43 zaznamenalo straty, 5 zisky a 2 nulovú zmenu. Najväčší prepad vykázal CI Global Stock výnosový (-5,28 %), naopak, zisk až 14,87 % si pripísal CI America Stock rastový. Z fondov peňažného trhu, u ktorých 8 zhodnotilo, 6 stratilo a 1 ostal bez zmeny, sa najviac darilo TAM Korunový peňažný dividendový, najmenej fondom CI Euro Cash výnosový a plne rastový. V skupine dlhopisových fondov bola bilancia pomerne vyrovnaná, keď prírastky zaznamenalo 17, úbytky 15 a nulovú zmenu 3 fondy. Najväčší zisk (0,82 %) si pripísal TAM Dolárový dlhopisový, najväčšiu stratu (-0,73 %) VÚBAM Dlhopisový eurofond.

Bez významnejších úspechov bilancoval uplynulý týždeň aj sektor zmiešaných fondov, keď 9 znehodnotilo, 4 zhodnotili a 3 vykázali nulovú zmenu. Najlepšie výsledky dosiahol JTAM – Reštitučný o. p. f s nárastom hodnoty podielu o 0,16 %, najhoršie AAF – Zahraničný rastový s poklesom o 1,72 %. Nedarilo sa ani strešným fondom, z ktorých 19 zaznamenalo straty, 2 zisky a 1 ostal bez zmeny. Najhoršie si viedli CI Einstein Relativ rastový a výnosový s úbytkom 2,18 %, najlepšie VB Amerikan Selection s prírastkom 0,4 %.

Súvisiace články

Aktuálne správy